تبلیغات
فروش انواع مکمل های ورزشی - ویتامینها،املاح،موادمعدنی

فروش انواع مکمل های ورزشی
 
در اواخر دوران بربریت مدرن بود كه بیماری بری‌بری برای اولین بار توسط «فونك» ضربه فنی شد.

فونك با اعتقاد به اصل «از آب كره بگیر» توانست از پوستة برنج، ماده‌ای كریستالی به‌دست بیاورد كه بیماری بری‌بری را «برو بیرون» می‌كند یعنی از بدن بیرون می‌كند. او نام این مادة عجیب را «آمین حیاتی» (Vite amin) گذاشت و كلمة ویتامین از همین‌جا گرفته شده است....
ویتامین‌ها عناصری هستند كه بدن برای انجام فعالیت‌های حیاتی خود به آن احتیاج دارد اما قادر به ساختن آن‌ها نیست و بنابراین باید آن‌ها را از طریق تغذیه به دست بیاورد.

مصرف ویتامین‌ها آن‌قدر ضرورت دارد كه یكی از ویتامین‌شناسان بزرگ می‌گوید: «اگر انسان ویتامین‌ها را مصرف نكند بیمار می‌شود؛ اما اگر دیگر عناصر مورد نیاز خود را مصرف نكند، فقط دچار ناراحتی می‌شود.» البته همین تأكید بر ضرورت مصرف ویتامین‌ها، تصورات اشتباهی را هم دربارة آن‌ها به وجود آورده است.

مثلا عموم مردم فكر می‌كنند همة ویتامین‌ها بر همة بیماری‌ها و نارسایی‌ها تأثیر مثبت دارند. اتفاقا ‌در این مقاله، حرف اصلی این است كه فكر نكنید همة ویتامین‌ها برای همة بیماری‌ها و نارسایی‌ها مناسب‌اند. فكر كنید كه برای هر نوع نارسایی و بیماری، ویتامین هماهنگ با خودش كاربرد دارد و حتی فكر كنید بعضی از ویتامین‌های ناهماهنگ می‌توانند بعضی از اختلالات را تشدید كنند.


اول این كه رودة بسیاری از انسان‌ها، به دلیل زندگی متمدن، در شرایطی قرار گرفته است كه قادر به جذب ویتامین‌ها نیست، بنابراین باید ویتامین‌ها را به صورت مصنوعی به خورد بدن داد.

دوم این كه مغز انسان برای عملكرد مطلوب خود به انواع ویتامین‌ها نیاز دارد و بسیاری از بیماری‌های روانی و ذهنی، به دنبال كمبود برخی از ویتامین‌ها به وجود می‌آیند. سومین دلیل هم این بود كه با تغییر میزان تراكم عناصر موجود در بدن انسان می‌توان به بیماران كمك كرد.

لازم به ذكر است كه در روش مگاویتامین، بر تجویز بعضی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C و B3 و در مواردی ویتامین A و B و E تأكید بیشتری می‌شود.

در این مقالة كوتاه، سعی داریم شما را با كلیات‌ و نكات كاربردی‌تر و مهم‌تر «ویتامین درمانی» آشنا كنیم. در ویتامین درمانی برای هر بیماری و اختلالی تجویزی ویتامینی وجود دارد، اما در این‌جا نمی‌خواهیم به همة بیماری‌ها و اختلالات اشاره كنیم و فقط بعضی از شایع‌ترین اختلالات را ذكر می‌كنیم.
ویتامین، طبیعی یا مصنوعی

ویتامین‌ها به مقدار اندك در میوه‌ها و سبزی‌ها و دیگر غذاهای طبیعی وجود دارند. اما همین مقدار اندك، بسیار با اهمیت‌تر و تأثیرگذارتر از ویتامین‌هایی است كه به صورت مصنوعی تهیه می‌شوند. ویتامین‌های مصنوعی تأثیر گذارند، اما ممكن است پیامدهای منفی (هر چند ضعیف) را نیز به دنبال داشته باشند. بنابراین فقط وقتی از ویتامین مصنوعی استفاده كنید كه ویتامین طبیعی در دسترس نیست.

نكته: اگر مجبور شدید از ویتامین مصنوعی استفاده كنید، بد نیست در جعبة آن‌ها چند دانه برنج بگذارید، چون برنج با جذب رطوبت، مانع از مرطوب و تخریب شدن قرص‌های ویتامین می‌شود.


موادی كه هنگام تهیه، برشته یا قهوه‌ای رنگ می‌شوند، ویتامین كمتری دارند. همچنین اگر به ویتامین C و B1بیشتری احتیاج دارید، در غذای خودتان جوش شیرین نریزید.

وقتی غذا را در ظروف مسی می‌پزید، ویتامین‌های E، C و اسید فولیك آن‌ها از بین می‌رود. در عوض ظروف آهنی می‌توانند آهن غذای شما را بیشتر كنند (شوخی نمی‌كنم) ولی ویتامین C را از بین می‌برند.


آشنایی با ویتامین A 

این ویتامین یك ویتامین محلول در چربی است. این ویتامین به دو صورت وجود دارد.


1. رتینول : كه فقط در غذاهای حیوانی یافت می شود 

2. كاروتن : كه هم در غذاهای حیوانی و هم غذاهای گیاهی یافت می شود. 

بعلت محلول بودن در چربی , این ویتامین می تواند در داخل بدن ذخیره گردد لذا مصرف بیش از اندازه آن میتواند موجب مسمومیت گردد. این مسمومیت خود را به شكل درد مفاصل ,هیپركلسیمی , ریزش مو, دل بهم خوردگی, اسهال, استفراغ ,بی اشتهایی , تاری دید, قاعدگی نامرتب, پوسته پوسته شدن پوست, خستگی , سردرد نشان خواهد داد و این در حالی ایت كه كمبود این ماده مغذی میتواند منجر به عقیمی مردان ,شب كوری و گزروفتالمی گردد.

مقدارمورد نیاز این ویتامین برای افراد بالغ معادل ١٠٠٠٠ واحد بین المللی(IU یا International Unit) میباشد.

از جمله منابع این ویتامین میتوان به روغن كبد ماهی, هویج, سبزی های سبز و زرد, زرده تخم مرغ, شیر و فرآورده های آن, مارگارین و میوه های زرد



ویتامین ب1 یا تیامین 

تیامین چیست؟ این ویتامین در داخل مواد غذایی و غلات پخته شده وجود دارد . احتمالاً تا قبل از آن كه بر روز یك برسب غذا مطالبی را در مورد این ویتامین بخوانید ،‌ نمی دانستید كه تیامین را با خوردن مواد غذایی به دست می آورید . 

در سایه این ویتامین B محلول در آب ،‌شما قادر به تبدیل نشاسته و قند موجورد در صبحانه خود به انرژی هستید .

برخلاف آمریكا ، در بسیاری از نقاط جهان هنوز غلات را با تیامین ، یا ویتامین B1 تقویت نمی كنند .

هر چند برنج و غلات كامل – مواد خام غذایی در تمام دنیا – به طور طبیعی حاوی تیامین هستند ، ولی روند تمیز كردن آنها جهت مصرف ، این ویتامین را حذف می كند. به گفته دكتر هورد زوبرلیخ ، استاد بخش علوم تغذیه دانشگاه آلاباما در بیرمنگهام ، افرادی كه با برنج و غلات فاقد تیامین زندگی می كنند ،س از دریافت تیامین ، می توانستند راه بروند .» 

كمبود تیامین همچنین می تواند موجب تغییرات خلق ، احساس مبهم عدم آسایش ،‌ترس ،‌افكار بیمارگونه و سایر نشانه های افسردگی شود- علائمی كه پژوهشگران اغلب به آن ها علائم عاطفه ای – حافظه ای می گویند.

مقدار نیاز روزانه : 5/1 میلی گرم 

منابع خوب غذایی : سبوس برنج ، گوشت گاو ، نخود سبز تازه ،‌باقلا، جوانه گندم ، پرتقال ، ماكارونی های غنی شده ،‌نان ، غذاهای تهیه شده از جو و سایر غلات



ریبو فلاوین
ریبوفلاوین احتمالاً هرگز همانند ویتامین C ، منیزیوم و ویتامین E مورد توجه مستقیم متخصصان تغذیه قرار نداشته است

با این حال ، همین آگاهی اندك دانشمندان نشان می دهد . اكنون زمان آن فرا رسیده است كه مابه این ماده مغذی ، كه به عنوان ویتامین B2 نیز معروف است ، همسنگ جایگاه واقعی آن ارج نهیم .

یك تحقیق نشان می دهد كه ریبوفلاوین می تواند به عنوان یك آنتی اكسیدان عمل كند و در نتیجه توانایی كمك به محافظت از بدن در برابر سرطان و كنترل ساخت كلسترول از طریق بی ضرر كردن رادیكال های آزاد زیانبخش را دارد . رادیكالهای آزاد مولكولهای تغییر روش داده ای هستند كه به طور طبیعی ایجاد می شوند و از طریق دزدیدن الكترون ها برای متعادل كردن خودشان به مولكولهای سالم بدن صدمه می زنند .

كمبود ریبوفلاوین می تواند بیناییتان را تحت تأثیر قرار دهدد و موجب شود كه چشمهای شما نسبت به نور حساس شده و زود خسته شوند. علائم دیگر كمبود ریبوفلاوین شامل تاری دید و خارش ،‌رطوبت ، درد و قرمزی چشم هاست . در ماتیت شدید یكی دیگر از بارزترین علامتهای كمبود ریبوفلاوین است .

مقدار نیاز روزانه : 7/1 میلی گرم 

منابع خوب غذایی : گوشت مرغ ، ماهی ، غلات و حبوبات تقویت شده ، گل كلم ، شلغم ، مارچوبه ، اسفناج ، ماست ،‌شیر و پنیر


آشنایی با ویتامین B3 نیاسین
هم مانند بقیه ویتامین های گروه ب جزو ویتامین های محلول در آب میباشد. 


این ویتامین در ساختمان كوآنزیمهای Nad وnadp نقش دارد و میزان مورد نیاز روزانه أن برای بالغین ٢٠-١۴ میلی گرم در روز میباشد. 

كمبود این ویتامین می تواند منجر به پلاگر, زخم بر روی زبان, آمینواسیداوری و زوال شدید مغزی گردد.


ویتامین ب6 یا پیریدوكسین 

آشنایی با پیریدوكسین مقادیر بیش از حد نیاز این ویتامین محلول در آب تقریبا هشت ساعت پس از خوردن غذا دفع می گردد. 


این ویتامین در جذب صحیحی پروتئین و چربی موثر است و در تبدیل اسیدآمینه تریپتوفان به نیاسین یا ویتامین ب٣ نقش مهمی ایفا مینماید, حالت تهوع و دل بهم خوردگی را بهبود بخشیده و از بوجود آمدن برخی اختلالات پوستی و مغزی جلوگیری می كند. 

مخمر آبجو , سبوس گندم , جگر , قلوه ,دل , طالبی , كلم , شیر , تخم مرغ و گوشت گوساله از منابع این ویتامین می باشند. 

همچنین نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی , كنسرو كردن, بریان كردن گوشت, الكل و استروژن از جمله عوامل از بین برنده این ماده مغذی اند.
ویتامین ب9 
آشنایی با اسید فولیك اسید فولیك یك منبع انرژی غذایی است كه موجب ساخته شدن موادی در بدن می شود .

این ماده تقریباً بابیست آنزیم مختلف همكاری می كند تا Dna ، یعنی ماده ای كه حاوی رمز ژنتیكی بدن می باشد ، ساخته شود وازطرفی وجود آن برای عملكرد طبیعی عصب نیز ضروری است .

همچنین به نظر می رسد اسید فولیك از طریق كاهش مقادیر هوموسیستئین در بدن ، ماده شیمیایی مخرب سرخرگها كه در خون افرادی كه گوشت می خورند تجمع می یابد ، مانع از بروز بیماری های قلبی و سكته مغزی می شود.

به علاوه اسید فولیك ممكن است به محافظت از بدن در برابر سرطانهای ریه ، روده بزرگ و گردن رحم نیز كمك كند. در مطالعه ای كه در دانشگاه آلاباما در بیرمنگهام انجام شد ، دانشمندان دریافتند زنانی كه سلول های گردن رحم آنها انباشته از فولات (شكل طبیعی اسید فولیك )بود نسبت به زنانی كه مقادیر اندكی داشتند ، وقتی كه در معرض عوامل خطرساز متعددی همچون دود سیگار ، ویروس پاپیلومای انسانی ، قرصهای ضدبارداری و به دنیا آوردن فرزند قرار گرفتند دو تا پنج مرتبه كمتر دچار دیس پلازی گردن رحم شدند.
اسید فولیك همچنین جنین را از نقایص مادرزادی تهدید كننده زندگی كه در مغز و نخاع روی می دهد ، محافظت می كند. متأسفانه ، پژوهشی كه توسط مارچ آف دایمس انجام شد نشان می دهد نود درصد زنان در سن باروری از توصیه دولت فدرال به تمام زنانی كه قادر به باروری هستند در مورد مصرف چهار درصد میكروگرم اسید فولیك در روز بی اطلاع بوده و تنها پانزده درصد از این موضوع آگاهند . این مقدار اسید فولیك در مكمل های مولتی ویتامین / مینرال موجود است . با این حال تنها 28 درصد از زنان مورد مطالعه روزانه یك مكمل حاوی اسید فولیك مصرف می كردند.



نکته جالب دیگری که در این پژوهش به دست آمد این است که یکی از ژن­های انسانی که در سوخت­و­ساز اسید فولیک در بدن نقش دارد، با احتمال موفقیت آی.وی.اف نیز مرتبط است. نویسندگان این پژوهش معتقدند شاید بتوان روزی از اسرار اسید فولیک برای درمان ناباروری سود جست.
آشنایی با بیوتین 

ناخن های شما بدشكل هستند . آنها را كوتاه كرده ،‌سوهان زده و سپس توسط لاك روی آنها را پوشانیده اید ؛ اما هنوز نازك ، شكننده و رقت انگیز به نظر می رسند.


ناخن های شما هرگز در یك مجله مد نشان داده نمی شوند ، ولی وقتی با كسی دست می دهید یا حیوانات دست آموز مردم را نوازش می كنید ، نخستین چیزی است كه جلب توجه می كند. برای حل این مشكل چه می خواهید بكنید؟

در این مورد شماممكن است از برخی مردان وزنانی كه در نیویورك به یك پزشك متخصص ناخن مراجعه 
كرده اند ، توصیه ای بخواهید. در یك بررسی كه توسط كالج پزشكان و جراحان دانشگاه كلمبیا در شهر نیویورك و بیمارستان دانشگاه توماس جفرسون در فیلادلفیا انجام شد ، این افراد به طور متوسط دو میلی گرم (دوهزار میكروگرم ) در روز بیوتین مصرف می كردند، بیوتین یك ویتامین B- كلمپلكس می باشد كه جهت سوخت وساز چربی و پروتئین مصرفی لازم است.

بجز افرادی كه ناخنهای شكننده دارند یا دچار عدم توانایی ژنتیكی برای جذب بیوتین می باشند، سایر افراد واقعاً نباید در مورد این موضوع كه آیا بیوتین به مقدار كافی به بدنشان می رسد یا نه نگرانی داشته باشند. بیوتین یا از طریق مصرف تخم مرغ ، شیر و غلات به بدن می رسد یا آن كه بدن آنچه را نیاز دارد خود می سازد ،‌ بجز در مواردی كه نقص ژنتیكی ای وجود داشته باشد كه مسیر بدن را برای استفاده از این ماده تغییر می دهد.

هیچ كس دلیل این امر را به دقت نم دانست ، اما محققان در صدد بر آمدند تا ببینند اگر سطح بیوتین در افراد دیابتی بالا رود چه روی خواهد داد . بدین منظور آنها به مدت یك ماه هر روز نه میلی گرم (نه هزار میكروگرم ) بیوتین به 18 نفر دیابتی تجویز كردند .

نتیجه ؟ پس از سی روز سطح قند خونشان به نصف سطح اولیه رسید . 

مقدار نیاز روزانه : 300 میكروگرم

منابع خوب غذایی : مخمر آبجو ، ذرت ، جو ، دانه سویا ، گردو ، بادام زمینی ، شیره قند (ملاس) ، كلم برگ ، شیر، ‌زرده تخم مرغ و غلات تقویت شده
آشنایی با ویتامین D 

ویتامین D یك ویتامین محلول در چربی است. بدن انسان این توانایی را دارد كه در مقابل نور خورشید این ویتامین را بسازد.


بدیهی است وجود بخار زیاد و همچنین هوای آلوده به سبب جلوگیری از تابش مستقیم و كافی نور خورشید میتواند موجب كاهش تولید این ویتامین در داخل بدن گردد.

مقدار توصیه شده این ویتامین ۰۰۴ واحد بین المللی(معادل ده میكروگرم ) در روز میباشد.

این ویتامین موجب تسهیل در جذب و استفاده از فسفر و كلسیم و استحكام اسكلت بندی میشود و كمبود آن در دوران كودكی منجر به راشی تیسم و در دوران بزرگسالم منجر به استئو مالاسی و هیپوكلسیمی و هیپوفسفاتمی می گردد.

روغن ماهی , ساردین, شاه ماهی , ماهی آزاد, ماهی تون,شیر و محصولات لبنی از جمله منابع طبیعی این ویتامین می باشند
ضرورت مصرف کلسیم و ویتامین D 

ضرورت توجه به كلسیم:

كلسیم یكی از عناصر ضروری مورد نیاز بدن است كه بیشترین میزان را در مقایسه با سایر عناصر در بدن دارا است. 

بدن یك فرد بزرگسال حدود ۱۲۰۰ میلی گرم كلسیم دارد؛ حدود ۹۹ درصد آن در اسكلت استخوانی و ۱ درصد آن در مایعات بدن توزیع شده است كه هر دو شكل آن از نظر نقشی كه به عهده دارند بسیار حایز اهمیت هستند.
تأمین نیاز كلسیم بدن در افراد سالم علاوه بر موادغذایی مورد استفاده به شدت تحت تأثیر عوامل جوی و موقعیت جغرافیایی است. به نظر می رسد تأمین كلسیم در فصل زمستان از این نظر مهم است كه اولاً تحت شرایط جوی، تابش مستقیم و شدت نور آفتاب كاهش می یابد؛ ثانیاً با توجه به سرمای فصل، میــزان پوشش افراد كاملتر می شود و از رسیدن نور آفتاب به پوست جلوگیری می كند و ثالثاً به دلیل كاهش تحرك و فعالیت ، میزان دفع كلسیم افزایش می یابد. رابعاً تنوع مواد غذایی در فصل زمستان در سبد كالایی خانوار نیز كاهش می یابد. به همین دلیل انتظار می رود كه از ذخایر كلسیم موجود در بدن به تدریج با كاهش جذب كلسیم، در طول فصل زمستان كاسته شود و عوارض كمبود آن در اواخر فصل زمستان و یا در فصل بهار بروز نماید. 

نقش كلسیم:

بیشترین میزان كلسیم در استخوانها قرار دارد بنابـــــراین نقش كلسیم در استخوان سازی بخصوص در سنین كودكی، نوجوانی و بلوغ كاملاً اساسی است. استخوانها نه تنها به عنوان محافظ فیزیكی بدن به شمــــــار می روند بلكه به عنوان ذخیره عظیمی از كلسیم نیز محســــوب می شوند كه در شرایط كمبود در دورة كوتاه مــــدت ، می توانند كلسیم مورد نیاز سایر بافتها را تأمین نمایند.
میزان كلسیم در سایر بافتها نیز اگر چه بسیار كم است، اما وجود آن در سلولها برای فعالیت و حیات سلولی و نهایتاً عملكرد بافتها كاملاً ضروری است . كلسیم در انتقال پیامها در بین و داخل سلولها و در رشد و تمایز سلولی نقش انكار ناپذیری دارد؛ بعلاوه كلسیم در انعقاد خون نیز مؤثر است.
به واسطه اهمیت كلسیــم در بافت هـــــای مختلف بدن ، مكانیسم هایی در بدن وجود دارند، كه غلظت كلسیم را در خــــــون ثابت نگه می دارند. بنابراین در شرایط كمبود لبنی كلسیم، میزان كلسیم خون نمی تواند فاكتور مناسبی برای كمبود آن تلقی گردد و حتی در اوایل مراحل تغذیه ای بد و نامطلوب نیز ممكن است علایم بالینی ناشی از كمبود كلسیم آشكار و واضح نباشد.


نقش ویتامین D :

ویتامین D از جمله موادی است كه در افزایش جذب كلسیم از كلیه و خصوصاً روده نقش مؤثری دارد و در واقع بخش اعظمی از مكانیسمهای جبرانی كه قادر به جذب كلسیم غذاست در حضـــور ویتامین D انجــــــام می گیرد. در حقیقت ویتامین D مانند یك هورمون عمل می كند و رابطه مستقیمی میان آن و جذب كلسیم از روده وجود دارد. از آنجایی كه منابع غذایی مورد استفاده ازنظر ویتامین D فقیر هستند، لذا بخش اعظمی از ویتامین D مورد نیاز بدن ما می تواند از طریق پیش ساز اولیه آن و با استفاده از نور خورشید در پوست بدن ساخته شود.
بنابـــــراین چنانكـــه ملاحظه می شود ساخته شدن ویتامین D در ارتباط با میزان و شدت رسیدن نور مستقیم خورشید به پوست بدن است. بدیهی است میزان ساخته شدن ویتامین D با فرا رسیدن زمستان به علت كاهش شدت نور خورشید از یك سو و از سوی دیگر در معرض قرار نگرفتن پوست بدن ، كاهش می یابد و سبب بروز عوارض ناشی از كمبود ویتامین D و كلسیم می گردد. این عوارض حتی بـــــا افزایش ناخوشی های مكرر و بیماریهای فصلی بخصوص در افراد دچار سؤتغذیه و همچنین كاهش فعالیت و تحرك، تشدید می گردد. كه قطعاً در گروههای در معرض خطر از جمله مادران شیرده و باردار، جوانان، نوجوانان و كودكان، ایجاد عوارض از حساسیت بالایی برخوردار است.

عوارض ناشی از كمبود كلسیم و ویتامین D : 
از جمله علایم واضح قابل مشاهده در كمبود كلسیم و ویتامین D ، تغییراتی است كه در اسكلت استخوانی و سیستم های ارتباطی سلولی ایجاد می شود. راشیتیسم كودكان، استئومالاسی و یا نرم شدن استخوانها در بزرگسالان، تأخیر رشد طولی و عرضی استخوانها، بسته نشدن و یا مستحكم نشدن غضروفها از جمله عوارض استخوانی هستند كه نهایتاً منجر به تأخیر رشد فیزیكی استخوانها می گردد. بعلاوه استئوپروز و یا پوكی استخوانها كه غالباً در زنان مسن بوجـــود می آید نیز در ارتباط با مصرف منابع غذایی سرشار از كلسیم و میزان فعالیت افراد در سنین جوانی و پایین تر است.
پایین آمدن كلسیم در استخوانها نیز سبب اختلال در فعالیت سلولی می شود، به طوری كه در اعصاب حركتی با افزایش تحریك پذیری، موجب بروز انقباضاتی به نام تتانی ( فلج شدید و دایم ) در دستها و پاها می شود. به علاوه كاهش كلسیم در سلولهای دیگر نیز سبب تأخیر در رشد و تكامل و همچنین پایین آمدن توانایی بافتها می گردد.




طبقه بندی: ویتامین ها،املاح،مواد معدنی، 
برچسب ها: ویتامینها، املاح، موادمعدنی،  
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 6 شهریور 1391 توسط محمد رضا ایازی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • دانلود فیلم